Geplaatst op Geef een reactie

Hoe pak je je rugzak in en hoe stel je je rugzak af?

Hoe pak je je rugzak in en hoe stel je je rugzak af?

Het is belangrijk dat je je rugzak goed inpakt, goed afstelt en op de juiste manier op je rug draagt. Hieronder uitleg over de verschillende onderdelen van je rugzak, zoals de verschillende compartimenten en riemen. Verder wordt uitgelegd hoe je je rugzak het best kunt inpakken.

Hoe pak je je rugzak in en hoe stel je je rugzak af.
Waarom heeft mijn rugzak zoveel riemen?

De riemen van je rugzak helpen je uitrusting naar binnen te comprimeren, een strak zwaartepunt te behouden en je rugzak zo compact mogelijk te houden. Zorg ervoor dat ze allemaal zijn vastgemaakt en vastgedraaid voordat je het pad op gaat.
Veel rugzakken hebben ook semi-geheime ritsen die het navigeren door je volgepakte rugzak een stuk eenvoudiger maken; Denk hierbij aan zijritsen en bodemritsen voor toegang tot spullen die helemaal onderin je rugzak zitten.
De achterzijde van je rugzak kun je ook gebruiken om tijdens het wandelen kleding te drogen. Je zult niet de enige zijn die, naast een jakobsschelp, een paar sokken met veiligheidsspelden te drogen heeft hangen!

Waar zijn de verschillende zakken voor mijn rugzak voor?

Hoewel rugzakken enigszins kunnen verschillen per merk of ontwerp, hebben de meeste moderne rugzakken een aantal gemeenschappelijke kenmerken. Ze helpen onder andere om efficiënter het gewicht te verdelen en het toegankelijk maken van belangrijke spullen.

Het topvak (A)
De bovenste zak van de rugzak heeft een ritssluiting en valt meestal als “deksel” over de bovenkant van de meeste rugzakken. Het is je grijpcentrum zodra je op pad bent. Het is perfect voor het opslaan van kleine, vaak gebruikte spullen zoals snacks, navigatiehulpmiddelen, EHBO kit en regenhoes. Wanneer je onderweg even wat uit het (schone) vuistje wilt eten, id het ook handig om hier je handgel in op te bergen. Maak het niet te zwaar omdat het anders je evenwicht kan verstoren.

Het hoofdvak (B,C,D)
Let op hoe je het hoofdvak inpakt. Houdt de zwaarste dingen in het midden van de rugzak, aan de kant van het rugpand. (B) Denk aan water en voedsel. Verder kun je je kleding opbergen in het hoofdvak. (C, D) Verpak de kleding in plastic zakken, zodat het extra beschermd is tegen regen of lekkage en om schone kleding gescheiden te houden van gedragen kleding. Breekbare voorwerpen (zoals bijv. een camera) kunnen het best in het midden van de rugzak gestopt worden, omringd door andere kleinere, lichtere en zachtere voorwerpen.

Het ondervak (E)
Het onderste vak is erg geschikt om wat grotere en lichte spullen in te stoppen. Denk hierbij bijvoorbeeld je slaapzak of slaaphoes of je jas.

De heupgordelzak
De heupgordelzak is nog zo’n geweldig klein vakje voor items die veel worden gebruikt, zoals een fluitje, snacks en lippenbalsem. Bonus: je hoeft je rugzak niet af te doen om er toegang toe te krijgen. je kunt de heupgordel zelf gebruiken om spullen achter te klemmen die je tijdens het wandelen bij de hand wilt hebben. Denk aan een zakdoek of je zonnehoed.

Pockets voor waterflessen
Waarschijnlijk de meest voor de hand liggende compartimenten van je rugzak zijn de waterfles pockets aan de onderkant van elke kant. Het is wel zo handig dat je, wanneer je de rugzak op je rug hebt, je zonder problemen een waterfles kunt pakken. je wilt niet voor iedere slok je rugzak af doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *